Naslovna
Privatni smještaj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Korčula
Hrvatska
Kontakt

Otok Korčula

Grad Korčula, Vela Luka, Blato, Brna, Lumbarda...

 

Osnovne informacije

Korčula nudi brojne mogućnosti smještaja: apartmani, kuće za odmor, hoteli i kampovi, a otočke uvale rado posjećuju i nautičari. Posjetitelji mogu uživati u korčulanskim specijalitetima iz otočkih restorana, konoba i agroturizama. Onima aktivnijima na raspolaganju su i pješačke i biciklističke staze, ronilački centri i sportski tereni.  

Plaže i uvale

Čisto more i kilometri skoro netaknute obale

Otok Korčulu okružuje kristalno čisto more, a njegova razvedena obala prepuna je manjih i većih uvala sa skrivenim ili onima više posjećenim plažama. 

Posebnost Korčule je i 40 otočića koji su savršeni za istraživanje i kupanje. Među njima se ističe Proizd koji je proglašen najljepšom plažom Jadrana 2007. godine.

Plaže i uvale dostupne su automobilom, skuterom ili brodom. Mediterano u ponudi ima brodice, glisere, automobile i skutere za najam po povoljnim cijenama.

Vela Luka

Vela Luka je najveće mjesto na otoku Korčuli

Vela Luka je najveće mjesto na otoku Korčuli, a nalazi se na njegovoj zapadnoj strani, na dnu zaljeva dugog 9,2 km. Zaljev je sigurna luka za nautičare, a njegova obala izuzetno je razvedena brojnim uvalama u kojima su smještene kuće za odmor, apartmani i hoteli. 

Na samom ulazu u velolučki zaljev nalazi se otočić Proizd s plažom koja je 2007. izabrana za najljepšu plažu Jadrana.

Blato

Prižba, Gršćica, Karbuni, Prigradica...

Blato je mjesto smješteno u unutrašnjosti otoka Korčule, udaljeno je 7 km od Vele Luke. Od mora je udaljeno 4 km, a u mnogim uvalama sa sjeverne i južne strane Blata nalaze se kuće za odmor i apartmani u privatnim kućama.

Smještaj se nudi i u kampovima i apartmanskom naselju Prišćapac. U restoranima i seoskim domaćinstvima poslužuju se riblji i mesni specijaliteti te domaće maslinovo ulje i vino.

Smokvica

Rodno mjesto čuvene sorte grožđa Pošip

Smokvica je smještena u unutrašnjosti otoka, a od Vele Luke udaljena je 17 km. Južno od Smokvice se nalaze turistička naselja Brna i Vinačac u kojima se gostima nudi smještaj u apartmanima. 

Neposredno uz Brnu je i duboka pješčana uvala Istruga, naročito pogodna za kupanje s djecom.

Smokvica je rodno mjesto čuvene autohtone sorte grožđa Pošip.

Čara

Dom ponajboljih Pošipa

Mjesto Čara udaljeno je 20km od Vele Luke, a smješteno je na padinama iznad prostranog Čarskog polja. Južno od Čare nalazi se Zavalatica u kojoj gosti mogu naći smještaj u brojnim apartmanima. U Zavalatici su svoje ljetnikovce od davnina imali korčulanski plemići, od kojih je najznamenitiji pjesnik Kanavelić iz 17. stoljeća. 

U plodnom Čarskom polju uzgajaju se vinogradi autohtone otočke sorte Pošip.

Pupnat

Prekrasna plaža i odličan restoran

Pupnat je najmanje mjesto na otoku Korčuli, a od grada Korčule udaljeno je 12 km. Iako Pupnat nema smještajnih kapaciteta za turiste svakako ga treba posjetiti zbog prekrasne plaža u uvali Pupnatska Luka koja se nalazi jugoistočno od Pupnata, na južnoj obali otoka Korčule.

Pupnatska Luka je duboka uvala okružena bujnom mediteranskom vegetacijom. Do nje se dolazi uskom asfaltnom cestom. Šljunčana plaža u dnu uvale redovito se uvrštava u najljepše plaže Jadrana.

Račišće

Mirno malo mjesto za savršen odmor

Račišće je smješteno u uvali 12 km zapadno od grada Korčule, a u njemu se smještaj može naći u privatnim apartmanima i kućama za odmor. Ovo malo mjesto savršeno je za odmor svima koji žele pobjeći od kaotične svakodnevice.

U mjestu se nalazi i mala šljunčana plaža, a zapadno od Račišća su i dvije uvale Vaja i Samograd sa šljunčanim plažama.

Žrnovo

Mjesto kamenoklesara i folklora

Žrnovo je smješteno u unutrašnjosti otoka Korčule, 4 km zapadno od grada Korčule. S njegove sjeverne strane nalaze se uvale Žrnovska Banja i Tri Žala u kojima se smještaj posjetiteljima pruža u apartmanima i kućama za odmor. Zbog povoljnih vjetrova koji pušu u kanalu između Korčule i Pelješca Žrnovska Banja omiljeno je odredište jedriličara na dasci.

Sjeverno od Žrnova, iznad uvale Vrbovica nalazi se Kočje, specijalni šumski rezervat.

Lumbarda

Pješčane plaže i čuveno vino Grk

Na istočnom kraju otoka Korčule, 6 km udaljena od grada Korčule, nalazi se Lumbarda. Smještena je uz more, na padinama brežuljaka, a okružuju je vinogradi čuvenog Grka.

Lumbarda je poznata i po pješčanim plažama Vela Pržina, Bilin Žal i Tatinje. Posjetiteljima se nudi smještaju apartmanima, pansionima, kampu i hotelu Lumbarda, a u mjestu je i nekoliko restorana, konoba i seoskih domaćinstava koji poslužuju otočke specijalitete.

Korčula

Srednjovjekovni biser Jadrana

Grad Korčula razvio se na poluotočiću na sjeveroistočnom dijelu otoka Korčule, preko puta poluotoka Pelješca. Korčula se smatra najljepšim srednjovjekovnim planiranim gradom u Hrvatskoj.

Smještaj se nudi u apartmanima u privatnom smještaju, kampovima i hotelima od kojih se posebno ističu Marko Polo i luksuzna Palača Lešić-Dimitri. 

Neposredno uz stari dio grada nalazi se i marina.

Pretraga smještaja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smještajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Apartman: Vela Luka

Novi smještaj: VLK951

Kategorija:
Max. kapacitet: 4
Klimatizirano: Da
Kućni ljubimci: Ne
Do mora: 15m

od: 100.00 €/dan

Komentari naših gostiju

Holiday house TAN798

Hallo Frau Schaule,

wir sind nun schon wieder ein paar Wochen in good old Germany und möchten ein Feedback geben, wie schön die 10 Tage in dem kleinen Häuschen außerhalb von Vela Luka waren.

Wir haben die Zeit dort sehr genossen und auch der Eigentümer Dingo war sehr freundlich und zuvorkommend während ...
Antonio

We have been on Mljet island with your agency. That was a really nice combination of history, culture, great nature and fantastic tour leaders.
Antonio C.
Roma, Italy

više »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h