Naslovna
Privatni smještaj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Korčula
Hrvatska
Kontakt

Osnovne informacije

Jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova

Grad Korčula razvio se na poluotočiću na sjeveroistočnom dijelu otoka Korčule, preko puta poluotoka Pelješca. Korčula se smatra najljepšim srednjovjekovnim planiranim gradom u Hrvatskoj. Katamaranskim linijama Korčula je povezana sa Splitom i Dubrovnikom, a dužobalna trajektna linija povezuje je s Rijekom, Splitom i Dubrovnikom, a u sezoni i Barijem u Italiji. S Orebićem je Korčula povezana trajektnom linijom koja pristaje u luci Dominče udaljenoj 2 km od grada.

Smještaj se nudi u apartmanima u privatnom smještaju, kampovima i hotelima od kojih se posebno ističu Marko Polo i luksuzna Palača Lešić-Dimitri. Neposredno uz stari dio grada nalazi se i marina.
Stari grad prepun je restorana i malih galerija i u ljetnim mjesecima doslovno ne spava jer njegove uličice vrve posjetiteljima. U gradu se redovito održavaju i koncerti popularne i klasične glazbe. U vrijeme sezone iz korčulanske luke svakodnevno polaze izletnički brodovi za Nacionalni park Mljet. U Korčuli djeluje i škola jedrenja i jedrenja na dasci.

Stari dio grada okružen je srednjovjekovnim zidinama, a ulice su organizirane u obliku riblje kosti. Urbanistički raspored je očuvan do danas i to je još jedna posebnost grada Korčule. Najljepši primjeri palača i crkava nastali su u 15. i 16. stoljeću u gotičko-renesansnom stilu. Katedrala sv. Marka na najistaknutijem je mjestu grada, na vrhu poluotočića, a gradi se od početka 15. do sredine 16. stoljeća. Gradili su je domaći majstori, a portal je djelo majstora Bonina iz Milana.

U katedrali se ističe velika oltarska slika s prikazima korčulanskih zaštitnika Marka, Jerolima i Bartula, djelo čuvenog venecijanskog slikara Jacopa Tintoretta iz sredine 16. stoljeća. U krstionici katedrale ističe se brončani kip Krista kojeg je izradio suvremeni korčulanski kipar Frano Kršinić.
Više o korčulanskoj povijesti možete doznati u Gradskom muzeju Korčula koji se nalazi preko puta katedrale te u Opatskoj zbirci smještenoj tik uz katedralu. Uz crkvicu Svih Svetih nalazi se i muzej ikona nastalih od 13. do 19. stoljeća.

U starom gradu možete posjetiti i kuću Marka Pola za kojeg se vjeruje da je rođen u Korčuli 1254. godine. Sigurno se zna da je 1298. Marko Polo sudjelovao kao kapetan broda u pomorskoj bitci kod Korčule između Venecije (koja tada vlada Korčulom) i Genove. Đenovežani ga zarobljavaju, a on u đenovskom zatvoru zapisuje svoja putovanja do Kine. U spomen na taj događaj u Korčuli se svake godine početkom rujna održava rekonstrukcija te bitke nazvana Bitka Marka Pola.

 
Pretraga smještaja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smještajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Apartman: Vela Luka

Novi smještaj: VLK951

Kategorija:
Max. kapacitet: 4
Klimatizirano: Da
Kućni ljubimci: Ne
Do mora: 15m

od: 100.00 €/dan

Komentari naših gostiju

Bojan Gantar

Dragi Tihana, Franica i Nevenko

Iako je naš bioritam još uvjek morski, smo mi več par dana kot kuče. Ako smo vam slali puno emaila prije našeg odmora, mislim da možemo slati kojeg i poslje odmora.

Naš odmor u Prižbi, bio je stvarno super i zbog toga se vam puno zahvaljujem. ...

GnJ Perth
A fab apartment in Tudorovica - perfect for a 'get away from it all' break. We had 1 week here and 1 in Dubrovnik - the best of both city and country. Our two children loved the pool (not that common in Croatia yet) and the 2 minute walk to ...
više »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h