Naslovna
Privatni smještaj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Korčula
Hrvatska
Kontakt

Osnovne informacije

Jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova

Grad Korčula razvio se na poluotočiću na sjeveroistočnom dijelu otoka Korčule, preko puta poluotoka Pelješca. Korčula se smatra najljepšim srednjovjekovnim planiranim gradom u Hrvatskoj. Katamaranskim linijama Korčula je povezana sa Splitom i Dubrovnikom, a dužobalna trajektna linija povezuje je s Rijekom, Splitom i Dubrovnikom, a u sezoni i Barijem u Italiji. S Orebićem je Korčula povezana trajektnom linijom koja pristaje u luci Dominče udaljenoj 2 km od grada.

Smještaj se nudi u apartmanima u privatnom smještaju, kampovima i hotelima od kojih se posebno ističu Marko Polo i luksuzna Palača Lešić-Dimitri. Neposredno uz stari dio grada nalazi se i marina.
Stari grad prepun je restorana i malih galerija i u ljetnim mjesecima doslovno ne spava jer njegove uličice vrve posjetiteljima. U gradu se redovito održavaju i koncerti popularne i klasične glazbe. U vrijeme sezone iz korčulanske luke svakodnevno polaze izletnički brodovi za Nacionalni park Mljet. U Korčuli djeluje i škola jedrenja i jedrenja na dasci.

Stari dio grada okružen je srednjovjekovnim zidinama, a ulice su organizirane u obliku riblje kosti. Urbanistički raspored je očuvan do danas i to je još jedna posebnost grada Korčule. Najljepši primjeri palača i crkava nastali su u 15. i 16. stoljeću u gotičko-renesansnom stilu. Katedrala sv. Marka na najistaknutijem je mjestu grada, na vrhu poluotočića, a gradi se od početka 15. do sredine 16. stoljeća. Gradili su je domaći majstori, a portal je djelo majstora Bonina iz Milana.

U katedrali se ističe velika oltarska slika s prikazima korčulanskih zaštitnika Marka, Jerolima i Bartula, djelo čuvenog venecijanskog slikara Jacopa Tintoretta iz sredine 16. stoljeća. U krstionici katedrale ističe se brončani kip Krista kojeg je izradio suvremeni korčulanski kipar Frano Kršinić.
Više o korčulanskoj povijesti možete doznati u Gradskom muzeju Korčula koji se nalazi preko puta katedrale te u Opatskoj zbirci smještenoj tik uz katedralu. Uz crkvicu Svih Svetih nalazi se i muzej ikona nastalih od 13. do 19. stoljeća.

U starom gradu možete posjetiti i kuću Marka Pola za kojeg se vjeruje da je rođen u Korčuli 1254. godine. Sigurno se zna da je 1298. Marko Polo sudjelovao kao kapetan broda u pomorskoj bitci kod Korčule između Venecije (koja tada vlada Korčulom) i Genove. Đenovežani ga zarobljavaju, a on u đenovskom zatvoru zapisuje svoja putovanja do Kine. U spomen na taj događaj u Korčuli se svake godine početkom rujna održava rekonstrukcija te bitke nazvana Bitka Marka Pola.

 
Pretraga smještaja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smještajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Kuća za odmor: Stratinčica

Novi smještaj: STR928

Kategorija:
Max. kapacitet: 2
Klimatizirano: Ne
Kućni ljubimci: Ne
Do mora: 400 m

od: 50.00 €/dan

Komentari naših gostiju

Claudia and Dieter

Dear Ms. Topali
Thank you very much for your professional and friendly governance  to find the best apartment and the key to the cave. For us Vela Luka is connected with your kindliness and we liked Vela Luka and the surrounding. we now travel over Split back to Hamburg /Germany.
Have a ...

Jersin i Kramar

Pozdrav

Nevenko,Sedja,Tihana
Na žalost več smo na poslu, a šta čemo???
Samo sam se željela zahvaliti na svim vašim uslugama i isto za sve napore za naš brodič (!!Nevenko). Imali smo se stvarno dobro, Korčula se nama sviĐa i vjerujem da čemo se još vratiti.

Još jednom puno hvala i pozdrav iz vruče ...

više »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h