Naslovna
Privatni smještaj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Korčula
Hrvatska
Kontakt

Vela Luka - osnovne informacije

Otkrijte neke od najljepših plaža Jadrana

Vela Luka je najveće mjesto na otoku Korčuli, a nalazi se na njegovoj zapadnoj strani, na dnu zaljeva dugog 9,2 km. Zaljev je sigurna luka za nautičare, a njegova obala izuzetno je razvedena brojnim uvalama u kojima su smještene kuće za odmor, apartmani i hoteli. 

Na samom ulazu u velolučki zaljev nalazi se otočić Proizd s plažom koja je 2007. izabrana za najljepšu plažu Jadrana. 

Trajektnim i katamaranskim linijama Vela Luka je povezana Splitom, a autobusnim sa Zagrebom, Dubrovnikom i Sarajevom. Posjetiteljima se nudi smještaj u samoj Veloj Luci, u kućama z aodmor, apartmanima i sobama, te hotelima Korkyra i Posejdon. Gradina, Triporte, Poplat, Pičena, Mikulina Luka, Tudorovica, Stratinčica i Žukova neke su od većih uvala koje okružuju Velu Luku, a u njima se može odsjesti u mirnim apartmanima, kućama za odmor ili kampovima. Do Proizda ljeti vode izletničke linije, a prema željama gostiju organiziramo i posebne transfere.U okolici Vele Luke protežu se i označene pješačke i biciklističke staze, a ronilački centri organiziraju zarone te škole ronjenja. 

Vela Luka je maslinarski najrazvijeniji predjel na Jadranu, a u izvrsnom maslinovom ulju možete uživati u velolučkim restoranima i seoskim domaćinstvima. Više o proizvodnji maslinovog ulja možete doznati u Zbirci maslinarstva i uljarstva Zlokić u kojoj možete razgledati etnografsku zbirku vezanu uz maslinarstvo, te degustirati i kupiti maslinovo ulje. 

Područje Vele Luke naseljeno je od prapovijesnih vremena o čemu svjedoče nalazi s arheološkog lokaliteta Vela Spila smještenog u neposrednoj blizini mjesta. Nalazi su izloženi u Centru za kulturu Vela Luka, a tijekom ljetnih mjeseci Vela Spila je otvorena za posjetitelje. Centar za kulturu čuva i značajnu zbirku moderne i suvremene umjetnosti. U Centru se redovito organiziraju i izložbe suvremenih hrvatskih umjetnika. 

Tijekom ljetnih mjeseci održava se kulturno-zabavna manifestacija Luško lito u sklopu kojih posjetitelji mogu uživati u koncertima i predstavama, a posebno preporučujemo večeri folklora na kojima se izvode stari plesovi. Najatraktivniji među njima je Kumpanija – ples muškaraca s mačevima.
 

 
Pretraga smještaja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smještajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Soba: Vela Luka

Novi smještaj: VLK3

Kategorija:
Max. kapacitet: 2
Klimatizirano: Da
Kućni ljubimci: Ne
Do mora: 15m

od: 80.00 €/dan

Komentari naših gostiju

Mira in Janez

Pozdravljeni,

čeprav je minilo že kar nekaj časa, kar sva se z možem vrnila z dopusta z vašega otoka, bi se vsem vam  v agenciji Mediterano rada zahvalila za prijaznost in pomoč pri rezervaciji in organizaciji dopusta.

Lepe in uspešne poletne dni...

Mira in Janez Puntar

Jerneja Z.
Hello, I am just writing to say thank you for the wonderful holidays, we've just had. The apartment was amazing, the service as well. if you could just forward me the information, full name, of the owner, we've missed each other at the departure and I want to send a personal ...
više »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h