Naslovna
Privatni smještaj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Korčula
Hrvatska
Kontakt

Vela Luka - osnovne informacije

Otkrijte neke od najljepših plaža Jadrana

Vela Luka je najveće mjesto na otoku Korčuli, a nalazi se na njegovoj zapadnoj strani, na dnu zaljeva dugog 9,2 km. Zaljev je sigurna luka za nautičare, a njegova obala izuzetno je razvedena brojnim uvalama u kojima su smještene kuće za odmor, apartmani i hoteli. 

Na samom ulazu u velolučki zaljev nalazi se otočić Proizd s plažom koja je 2007. izabrana za najljepšu plažu Jadrana. 

Trajektnim i katamaranskim linijama Vela Luka je povezana Splitom, a autobusnim sa Zagrebom, Dubrovnikom i Sarajevom. Posjetiteljima se nudi smještaj u samoj Veloj Luci, u kućama z aodmor, apartmanima i sobama, te hotelima Korkyra i Posejdon. Gradina, Triporte, Poplat, Pičena, Mikulina Luka, Tudorovica, Stratinčica i Žukova neke su od većih uvala koje okružuju Velu Luku, a u njima se može odsjesti u mirnim apartmanima, kućama za odmor ili kampovima. Do Proizda ljeti vode izletničke linije, a prema željama gostiju organiziramo i posebne transfere.U okolici Vele Luke protežu se i označene pješačke i biciklističke staze, a ronilački centri organiziraju zarone te škole ronjenja. 

Vela Luka je maslinarski najrazvijeniji predjel na Jadranu, a u izvrsnom maslinovom ulju možete uživati u velolučkim restoranima i seoskim domaćinstvima. Više o proizvodnji maslinovog ulja možete doznati u Zbirci maslinarstva i uljarstva Zlokić u kojoj možete razgledati etnografsku zbirku vezanu uz maslinarstvo, te degustirati i kupiti maslinovo ulje. 

Područje Vele Luke naseljeno je od prapovijesnih vremena o čemu svjedoče nalazi s arheološkog lokaliteta Vela Spila smještenog u neposrednoj blizini mjesta. Nalazi su izloženi u Centru za kulturu Vela Luka, a tijekom ljetnih mjeseci Vela Spila je otvorena za posjetitelje. Centar za kulturu čuva i značajnu zbirku moderne i suvremene umjetnosti. U Centru se redovito organiziraju i izložbe suvremenih hrvatskih umjetnika. 

Tijekom ljetnih mjeseci održava se kulturno-zabavna manifestacija Luško lito u sklopu kojih posjetitelji mogu uživati u koncertima i predstavama, a posebno preporučujemo večeri folklora na kojima se izvode stari plesovi. Najatraktivniji među njima je Kumpanija – ples muškaraca s mačevima.
 

 
Pretraga smještaja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smještajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Kuća za odmor: Stratinčica

Novi smještaj: STR928

Kategorija:
Max. kapacitet: 2
Klimatizirano: Ne
Kućni ljubimci: Ne
Do mora: 400 m

od: 50.00 €/dan

Komentari naših gostiju

GnJ Perth
A fab apartment in Tudorovica - perfect for a 'get away from it all' break. We had 1 week here and 1 in Dubrovnik - the best of both city and country. Our two children loved the pool (not that common in Croatia yet) and the 2 minute walk to ...
Heini

Hi Nevenko
Sorry we missed you on the last day before we left - thanks very much for
all your help - the apartments were great and we really enjoyed Vela Luka

I have some other South African friends who are also visiting Croatia in
the near future and I will definately recommend they ...

više »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h