Korčula je otok iznimne prirodne ljepote, šljunčanih plaža i bogate povijesne baštine

Otok Proizd je oaza netaknute prirode u kojoj ćete pronaći najljepše šljunčane plaže na otoku Korčuli

Oaza netaknute prirode

Otok Proizd oaza je netaknute prirode u kojoj ćete pronaći najljepše šljunčane plaže Veloluškog zaljeva. Kroz borovu šumu do mirnih tirkiznih uvala vode uređene pješačke staze. Tijekom sezone brodske linije svakodnevno povezuju otok Proizd s Velom Lukom. Otok Proizd možete posjetiti i u sklopu cjelodnevnog izleta brodom.

Kontaktirajte nas za više informacija, preporuke i savjete ili nas posjetite u našem uredu.

Razvedena obala otoka Korčule prepuna je manjih i većih uvala sa šljunčanim ili pješčanim plažama

Azurno, modro, zeleno i bijelo

Razvedena obala otoka Korčule prepuna je manjih i većih uvala sa šljunčanim ili pješčanim plažama. Posebnost otoka Korčule je i četrdeset nenastanjenih otočića koji je okružuju, a savršeni su za ljubitelje prirode, nezaboravne avanture i obiteljske izlete.

Kod nas možete dobiti sve informacije o najmu čamaca ili kajaka.

Preporučit ćemo vam najljepša mjesta za kupanje i lokacije koje ne smijete zaobići.

Otok Korčula poznat je po tradiciji izrade vrhunskih vina i maslinovih ulja

Izvor gastronomskih užitaka

Otok Korčula poznat je po tradiciji izrade vrhunskih vina i maslinovih ulja. Ona svakom našem jelu daju posebnu gastronomsku notu koja će vas zadiviti.

Iznimnu vrijednost maslinovog ulja možete otkriti u kušaonicama maslinovog ulja u Veloj Luci.

Otok Korčula nudi i zanimljiva bijela vina od autohtonih sorti grožđa. U središnjem dijelu otoka, u mjestu Smokvica, možete kušati bijela vina sorte pošip, a u Lumbardi bijela vina sorte grk.

Vela spila fascinira već kao prirodni objekt, ali ono što se krije ispod njene površine jedinstveno je

Putovanje kroz vrijeme

Vela spila fascinira kao prirodni objekt, ali ono što se krije ispod njene površine, jedinstveno je. Mnoštvo tragova života svjedoči o epohama i razdobljima koji su se izmjenjivali u posljednjih dvadesetak milenija.

Nalazi iz špilje izloženi su u muzeju Centra za kulturu u Veloj Luci.

Tijekom sezone špilja je otvorena za posjetitelje.

Nastao na antičkim temeljima, grad Korčula jedan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih sredozemnih gradova

Stoljetna kultura povijesnih zidina

Nastao na antičkim temeljima, grad Korčula jedan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih sredozemnih gradova. Posebnu ljepotu i ozračje mediteranskog gradića daje mu labirint uskih uličica okruženih zidinama.

U ljetnim mjesecima grad je pun događanja i vrvi posjetiteljima. Za posjetitelje je otvorena kuća i muzej mletačkog trgovca Marka Pola za kojeg se vjeruje da je rođen u Korčuli.

Viteški plesovi s mačevima otoka Korčule nastali su po uzoru na kulturne trendove srednjovjekovnih europskih gradova

Zveket mačeva

Moreška i kumpanija su viteški plesovi s mačevima otoka Korčule nastali po uzoru na kulturne trendove srednjovjekovnih europskih gradova. Tradicija i kontinuitet održavanja sačuvani su i dandanas. Moreška se izvodi u gradu Korčuli, a kumpanija u Pupnatu, Čari, Smokvici, Blatu i Veloj Luci.

Svi viteški plesovi izvode se redovito tijekom ljetnih mjeseci.

U plan obilaska grada Korčule svakako uključite posjet Muzeju grada Korčule

Spoj tradicije i umjetnosti

U plan obilaska grada Korčule svakako uključite posjet Muzeju grada Korčule, Opatskoj riznici sv. Marka, Muzeju ikona, kući i muzeju Marka Pola.

U Centru za kulturu u Veloj Luci nalazi se muzej s arheološkom zbirkom, zbirkom modela tradicionalnih drvenih brodova, zbirkom suhozidne arhitekture i zbirkom mozaika. U Veloj Luci nalazi se i etnografska zbirka maslinarstva i uljarstva.

Prošećete li mjestom Blato, naići ćete na etnografsku zbirku Barilo. Sadržaj zbirke posjetiteljima nudi poseban i nezaboravan ugođaj života i običaja na otoku.

Korčula se nalazi u blizini mnogih atraktivnih destinacija, pa je boravak na otoku idealna prilika za izlete

Avanture na moru i kopnu

Korčula se nalazi u blizini mnogih atraktivnih destinacija pa je boravak na otoku idealna prilika za izlete. Ako ste oduvijek željeli vidjeti dubrovačke zidine, stari grad Hvar, obići nacionalni park Mljet ili zaviriti u Modru špilju, obradovat će vas informacija da se ove destinacije nalaze u ponudi cjelodnevnih izleta.

Posjet gradićima u unutrašnjosti otoka vodi putovima kroz netaknutu prirodu, vinograde i stoljetne maslinike. Zastanite na vidikovcima i uživajte u veličanstvenim pogledima na korčulanski arhipelag.

Rado ćemo vas savjetovati o mjestima i zanimljivostima koje vrijedi posjetiti. U našoj ćete ponudi pronaći i velik izbor automobila i skutera za najam.

Obratite nam se s povjerenjem

Kontaktirajte nas mailom, telefonom ili nas posjetite u našem uredu.

KONTAKTIRAJTE NAS